Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

1 kg. kereviz (elma dilimi şeklinde doğranmış)

1 adet havuç (halka halka doğranmış)

1 adet soğan (hilal şeklinde doğranmış)

1 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı şeker

1/2 yemek kaşığı  tuz

1 portakalın suyu

1 çay bardağı kaynar su

 

Önce havuç ve soğanı zeytinyağında 10 dk. kadar kavurun. Daha sonra kerevizleri tuzu ve şekeri ilave edin birkaç dakika daha kavurun. Son olarak portakal suyunu  ve suyu ekleyin. Önce yüksek ateşte bir taşım kaynatın ve  sonra ateşi en kısığa alın. Kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra ince ince kıydığınız kereviz saplarını kerevizlerin üzerine serpin. Bütün zeytinyağlılar gibi portakallı kereviz de ertesi gün daha lezzetli olur. Buzdolabından çıktıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyip servis yapmanızı tavsiye ederim.

0 Responses to “Zeytinyağlı Portakallı Kereviz”



  1. Yorum Yapın

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s





%d blogcu bunu beğendi: