Amerikan Poğaçası (American Biscuit)

Biscuits’i ilk Popeyes‘de yemiştim ve çok hoşuma gitmişti. İnternette karşıma çıkan ilk tarifi denedim ve harika bir sonuç aldım. Orjinal tarifi buradan okuyabilir ve izleyebilirsiniz.

2 1/2 (325gr) bardak un

2 1/2 çay kaşığı kabartma tozu

1/2 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı şeker

120 gr tereyağ soğuk küp küp kesilmiş

3/4 bardak (130ml) süt

1 yumurta

Üstüne sürmek için,

1 çorba kaşığı sütle çırpılmış 1 yumurta

Önce fırını 205 dereceye getirip ısıtın.

Un, kabartma tozu, tuz ve şekeri bir kapta çırpın. Küp küp doğranmış tereyağı una ilave edin, ufalanmış ekmek görüntüsü elde edene kadar parmak uçlarınızla yoğurun. Küçük bir kasede sütü ve yumurtayı çırpın, tereyağlı una ilave edin, malzemeler ıslak bir hamur alana kadar karıştırın. Düz bir zemine biraz un serpip hamuru hafifçe yoğurun. (Eğer hamur elinize çok yapışıyorsa un ilave edebilirsiniz.)

Hamuru 1.25 cm kalınlığında açıp yuvarlak kurabiye kesiciyle kesebilirsiniz veya benim yaptığım gibi hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verebilirsiniz. Kesidiğiniz veya kopardığınız parçaları yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. 10- 15 dakika üstü kızarana dek pişirin. Sıcakken yemenizi tavsiye ederim. Eğer daha sonra yiyecekseniz yemeden önce ısıtırsanız yeni pişmiş gibi olur.

3 Responses to “Amerikan Poğaçası (American Biscuit)”


  1. 1 Gözde Sipahi Duman 14 Ağustos 2014, 8:07 pm

    orijinal linke tıkladığımda 21/2 kabartma tozu yazıyor ancak sizin tarifinizde 11/2 olarak yazıyor.kafam karıştı yardımcı olur musunuz? bu /2 21buçuk demek mi yoksa 11bucuk demek mi.ben mutfak konusunda epey zayıfım anlamışsınızdır😦


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s





%d blogcu bunu beğendi: