Karamelli Patlamış Mısır


Yemek blogları gezerken karamelli pop-corn’a rastladım. Daha önce hiç tatlı patlamış mısır yemediğim için denemeye karar verdim. Gayet güzel oldu ama bu aralar tatlılarla fazla aram olmadığı için karamel bana çok tatlı geldi. Çıtır çıtır bir atıştırmalık, tatlı seviyorsanız deneyin…

Önce mısırları patlatalım,

İki yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 su bardağı kuru mısır

Derince bir tencerede yağı koyun, içine önce 3 veya 4 mısır tanesi atın, tencerenin kapağını kapatın. Yağı yüksek ateşte kızdırın. Taneler patlamaya başlayınca, yağınız hazır demektir, geri kalan mısır tanelerini de tencereye boşaltın. Tencerenin kapalı kapalı olarak, ara sıra tencereyi sağa sola sallayın. Mısırlar patlamaya başladığı zaman, ateşin altını kısın. Mısırlarınız daha çıtır olmasını arzu ederseniz, buharın uçması için, tencerenin kapağını çok hafif aralık bırakabilirsiniz. (Dikkat edin, mısırlar patlarken dışarı fırlamaması için çok az açın). Patlama sesleri azaldığı zaman, ocağı söndürün. Birkaç dakika daha bekleyin, tencerenin sıcağıyla bütün mısırlar patlasın. Son olarak ocaktan alın ve tencerenin kapağını açın.

Karameli için;
İki yemek kaşığı tereyağ
1/2 su bardağı şeker
1/2 çay kaşığı karbonat

Yağı ve şekeri bir tavada eritin. Orta ateşte devamlı karıştırarak, şekerin karamelleşmesini sağlayın. Karamelin rengi koyulaşmaya başlayınca, tavayı ateşten alın. Karbonatı ilave edin, ve hızlıca karıştırın. (Karbonatı ilave edince karışım köpürecek, dikkat edin sıçramasın.) Hazırladığınız karamel sosu, patlamış mısırların üzerine dökün, bir spatula yardımıyla karıştırın. (Karamel sos çok sıcak olacak, elinizi yakmamaya dikkat edin.) Karamelle beraber mısırlar birbirlerine yapışacak, pişirme kağıdının üzerine dökerek küçük parçalara ayırabilirsiniz. Derince bir kapta servis edin.

2 Responses to “Karamelli Patlamış Mısır”


  1. 1 petek 18 Ocak 2011, 9:53 am

    harika görünüyor. niye daha önce vermedin bana bu tarifi?


  1. 1 Yeni yıl için yiyecek önerileri | Deyda Azra 20 Aralık 2013, 9:47 am yazısı için Geri İzleme tarafından yapılan yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s





%d blogcu bunu beğendi: