Peynirli Poğaça

Aylar sonra ikinci bir tarif daha yazıyorum bloguma… Annemin peynirli poğaçası, mayasız yemeyi tercih edenler için ideal bir tarif.

1 küçük yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ (zeytinyağı kullandım)
125 gr. tereyağı
150 gr. beyaz peynir
1/2 yemek kaşığı tuz
2 yumurta (1 tanesinin sarısı poğaçaların üzerine sürülecek)
1 kahve kaşığı karbonat (karbonatın kokmaması için elma sirkesi döküyorum üzerine 1 tatlı kaşığı)
Maydanoz, dereotu
4 su bardağı un
Üzeri için arzuya göre çörekotu veya susam.

1. Yoğurt, sıvıyağ, margarini ekleyip karıştırın.
2. Beyaz peynir, tuz ve yumurtalar ilave edin ve karıştırın.
3. Karbonat ve sirke ilave edin ve karıştırın.
4. Son olarak maydanoz, dereotu ve un ilave edip, yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.
5. Hamurdan küçük parçalar koparılarak yuvarlanıp, tepsiye dizin.
6. Çörekotu katılmış yumurta sarısını yuvarladığınız parçaların üzerine fırçayla sürün.
7. 180C’lik fırında 35dk. kadar üzeri kızarına kadar pişirin.

0 Responses to “Peynirli Poğaça”



  1. Yorum Yapın

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s





%d blogcu bunu beğendi: