Kekin içinde en sevdiğim iki şey, elma ve tarçın! Sık sık yaptığım, oldukça kolay ve vakit almayan bir tarif. Fırın ısınana kadar hazırlanabiliyor. Kahvaltı veya çay saatleri için ideal. Bu tarifi başka meyvelerle de yapabilirsiniz.
12 adet muffin için;
3/4 bardak süt
1/4 bardak sıvıyağ
1 büyük yumurta
1/2 bardak toz şeker
2 bardak un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tarçın
1 büyük boy elma tercihen Grannysmith (soyulmuş, küçük kareler halinde doğranmış)
1. Fırını 200°C’de ısıtın. Muffin kalıplarını bir fırça yardımıyla yağlayın. (Silikon kaplar için gerekmez)
2. Büyük bir kasede, süt sıvıyağ, yumurta ve sekeri iyice karışana dek çırpın.
3. Un, kabartma tozu, tuz (çok çok az), tarçını orta boy bir kaseye eleyin ve hafifçe karıştırın.
4. Yavaşça kuru malzemeleri ıslak malzemelerin üzerine ekleyin. Yalnızca kuru malzemeler ıslanacak kadar karıştırın. (Sakın çok karıştırmayın.)
5. Hazırladığınız elma parçacıklarını ekleyin. (Çok az karıştırın çünkü muffin kalıplarına tek tek koyarken zaten karıştırmış olacaksınız.)
6. Karışımı muffin kalıplarına bir kaşık yardımıyla (ben dondurma kepçesi kullanıyorum) paylaştırın. Yaklaşık 20-25 dk. pişirin veya üzerleri kızarana dek. Kalıplardan çıkarmadan önce biraz soğumasını bekleyin.
merhaba. tarif harika. Bir arkadaşımn tavsiyesi ile yaptık yedik bayıldık:)
Hatta kaynak göstererek blogumuzda bile paylaştık:)
Teşekkürler…
Afiyet olsun Betül 😉
neden çok karıştırmıyoruz anlamadım.
unu çok karıştırdığınız zaman gluten ortaya çıkıyor bu da hamurun ekmekleşmesini sağlıyor. daha hava kabarcıklı ve kabaran kekler için unu koyduktan sonra fazla karıştırmıyoruz.